CopenHill combines ski slope and power station for energy recovery from waste


Some 11 years after being unveiled for the first time, the highly anticipated CopenHill, from BIG (Bjarke Ingels Group) is finally open to the public. The project is an inspired combination of a waste-to-energy power plant and a ski slope in Copenhagen, Denmark.

CopenHill (aka Amager Bakke) also involved SLA, AKT, Lüchinger + Meyer, MOE and Rambøl. The eye-catching building features a facade made of glass and stacked aluminum bricks – although, alas, the plan to install a steam ring generator was never realized.

A large man-made ski slope stretches from top to bottom and there is also a freestyle area and a timed slalom course, as well as lower runs for beginners and children. The slopes are accessible by ski lifts or a glass elevator.

In addition to skiing, other CopenHill attractions include the world’s tallest climbing wall, which measures 85m (278ft), a rooftop bar, a cross-fit area, and a hiking and climbing trail. tree-lined race. The artificial mountain contains around 7,000 bushes, 300 pines and willows, as well as other greenery.

The CopenHill Hiking Trail is home to thousands of shrubs, hundreds of trees and various plants and other greenery

Laurian Ghinitoiu

The interior of the building measures 41,000 m² (approximately 441,000 square feet) and contains the waste-to-energy plant itself, as well as 10 floors of administrative space, an education center and spaces for conferences. , workshops and academic visits.

“Beneath the slopes, swirling ovens, steam and turbines convert 440,000 tonnes of waste per year into enough clean energy to provide electricity and district heating to 150,000 homes,” the press release explains. by BIG. “The necessities of the power plant to accomplish this task, from ventilation shafts to air intakes, help to create the varied topography of a mountain; a landscape created by man in the meeting of the needs below. and desires from above. “

The interior of CopenHill measures 41,000 m² (approximately 441,000 square feet)
The interior of CopenHill measures 41,000 m² (approximately 441,000 square feet)

Sren Aagaard

2019 is proving to be an exceptional year for BIG and in addition to CopenHill, the influential firm also completed an eye-catching bridge called The Twist, the copper-clad Business Innovation Hub, the MÉCA Cultural Center, which features a periscope, and the unusual Glasir College, as well as the unveiling of the conception of a gigantic “giga-project” in Saudi Arabia.

Source: BIG


Source link

Previous Opening of a power station to recover energy from poultry waste in Singapore
Next Copenhagen opens ski slope for waste-to-energy power plant

No Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *